Ευ-Ζην

Το «Ευ Ζην» αναφέρεται στον τρόπο ζωής που στόχο έχει την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου σε όλους τους τομείς. Οι άνθρωποι σήμερα ζουν και εργάζονται με σκοπό να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ζωής έτσι ώστε να βελτιστοποιείται η ποιότητα της ζωής τους. Οι καθημερινές δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι, μας καθιστούν λιγότερο χαρούμενους, συχνότερα κατσούφηδες, περισσότερο νευρικούς.

H νέα τάση στο «wellbeing» αφορά  το “beinghappy”, η φιλοσοφία που μας θέλει να γίνουμε πιο αισιόδοξοι και πρόθυμοι (ανεξάρτητα από τις απροσδόκητες προκλήσεις που έρχονται το δρόμο μας), να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, να βλέπουμε ακόμα και τα μικρά και απλά πράγματα με ενθουσιασμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίτευξη σωματικής και η ψυχικής υγείας «Νους υγιής εν σώματι υγιή». Άρα φροντίζουμε το σώμα μας (ασκούμαστε, προσέχουμε τη στάση του σώματός μας για να αποφύγουμε μόνιμες παθήσεις, φροντίζουμε τους μικρούς καθημερινούς πόνους που συχνά περνούν απαρατήρητοι και ξεκινάμε την ημέρα μας με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας:

1. Γυμναστική, 2. Συχνές έξοδοι, 3. Επικέντρωση στην οικογένεια 4. Περνάμε χρόνο με φίλους, 5. Εργασία με νόημα  6.Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, 7. Καλός ύπνος